Het speelveld van HSE’ers is voortdurend in beweging. Nu schudt een nieuwe Europese wetgeving, de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), de boel flink op. Hoe bereid jij je voor op een boeiende tijd met nieuwe verantwoordelijkheden?
Waarom ESG-rapportage jou aangaat
De verplichte rapportering van ESG-cijfers is meer dan een trend; het is een noodzaak. Als HSE-expert ben je al bekend met RI&E, maar nu krijg je de kans om je organisatie te sturen in duurzaamheid en verantwoordelijkheid. Met de juiste gegevens en transparantie kun je hier echt impact maken.
Hoe kun je je voorbereiden?
Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn op de nieuwe eisen en vragen die op je afkomen. Zorg dat je weet wat er van je verwacht wordt en waar je de benodigde informatie kunt vinden. Dit is ook het moment om te laten zien wat jouw organisatie uniek maakt op het gebied van duurzaamheid. Door betrouwbare en gedetailleerde data te leveren voor rapportages creëer je meerwaarde voor je organisatie en verstevig je jouw positie in de markt.
Praktische handvaten?
Op 16 november organiseert Sdu “De Waardefabriek”, gericht op duurzaamheid en de CSRD. Tijdens dit evenement zijn er ook workshops die ingaan op de aspecten van de CSRD die relevant zijn voor HSE’ers. We hebben bijvoorbeeld een bijzondere workshop toegevoegd aan ons programma, gericht op HSE-ers zoals jij. De workshop “3.2 Milieu-impact bepalen/kwantificeren ESG/CSRD” wordt geleid door ir. Arno Scheepens, Manager Climate Change and Sustainability Services bij EY. Tijdens deze sessie leer je:
- Wat de milieuvereisten (ESRS E1) inhouden en waarover moet worden gerapporteerd.
- Hoe ‘impact meting’ kan ondersteunen bij het voldoen aan de milieuvereisten ESRS E1.
- Hoe je ‘impact meting’ effectief inzet bij je stakeholder management.
- Hoe je ‘impact meting’ initieert binnen jouw organisatie.
Geef een reactie
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.