De wereldwijde uitbraak van corona heeft voor een run op mondmaskers gezorgd. Daar waar de vraag het aanbod overschrijdt, gaan mensen op zoek naar alternatieve beschermingsmaskers. Maar hoe zit het met de wettelijke eisen voor persoonlijke beschermingsmiddelen? Welke PBM’s zijn nou eigenlijk geschikt en welke niet? We vertellen je er alles over in de gratis whitepaper ‘maskers, mythen en methoden’.
Niet eerder werd de wereld geconfronteerd met een virus zo besmettelijk dat het complete landen in lockdown-situaties bracht. Een (intelligente) lockdown en social distancing zijn noodzakelijke maatregelen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Deze maatregelen zijn echter niet volledig. Gezondheidsrisico’s kun je pas echt uitsluiten met het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes.
De schaarste van mondkapjes zorgt voor grote uitdagingen. Het ene mondkapje is immers het andere niet. Hoe is het gesteld met de veiligheid van de verschillende mondmaskers? Welke zorgen voor schijnveiligheid en welke kun je met een gerust hart in bepaalde sectoren inzetten? Je leest het in ons gratis whitepaper.
We staan naast veiligheid en schijnveiligheid stil bij:
- Wetenschappelijk onderzoek en actuele informatie rondom PBM’s
- 10 mythen over maskers
- Eisen, normen, typen en certificaten
- Misbruik
- Een goed gekeurd masker is wanneer wel/niet geschikt?
- Algemeen advies
- Corona en PBM
Vertel jij jezelf ook dat elk masker de drager wel een beetje bescherming biedt? Dat medische maskers zowel de patiënt, als de drager beschermen? Dat maskers die jou niet echt beschermen in elk geval anderen nog wel beschermt tegen jou? Dat we blij moeten zijn met bedrijven en particulieren die nu allemaal maskers maken, omdat zij het tekort wel zullen oplossen? En dat je een masker uitwast of ontsmet dat het langer meegaat? Lees dan zeker dit whitepaper. Deskundigen gaan uitgebreid in op deze en andere mythen.
Meer over PBM’s in Sdu HSE
Adembescherming is samen met valbescherming de meest risicovolle persoonlijke beschermingsmaatregel van het gehele assortiment aan beschermingsmiddelen. Wanneer je namelijk niet de juiste kiest of gebruikt, ontstaat een acuut risico voor de gezondheid en veiligheid van de gebruiker. Daarom vraagt de keuze voor en het gebruik van adembescherming alle zorgvuldigheid.
Meer weten?
Wil je weten welke mythen er bestaan rondom mondmaskers en wat de juiste methode is om veilige persoonlijke beschermingsmiddelen te kiezen? Download dan hier de gratis whitepaper. Of neem voor meer informatie contact met ons op.
De whitepaper is een uitgave van Sdu HSE. Wilt u meer weten over PBM? Dan biedt ons online platform zeker uitkomst. U kunt er gebruik maken van meer praktijkinformatie, actuele wet- en regelgeving, tools, checklists en stappenplannen op het gebied van PBM’s en alle andere HSE-onderwerpen. Ga naar www.sdu.nl/hse, vraag een vrijblijvende demo aan en maak kennis met het meest complete en gebruiksvriendelijke online startpunt voor elke HSEexpert!
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.